dijous, 29 de novembre del 2007

Pla Director de San Nicolás de los Arroyos

San Nicolás de los Arroyos és una vila situada al costat de Buenos Aires, Argentina. La vila es mou bàsicament en cinc tipus de turisme: el cultural, el reliós, el natural, el de congressos i convencions i l'històric.

El que es planteja en el pla és una gran obra d'infraestructures per tal de poder comunicar els nodes i els sight-seen de la població nicolenca.
L'autor del pla explica que el que vol dur a terme és una planificació efectiva per tal d'aconseguir que els turistes de la zona allarguin l'estada, ja que, tot i que s'ofereixen altres alternatives, els visitants van al Santuari i no gaudeixen dels altres recursos. Els motius principals de la No-visita són diversos, però ptincipalment és perque no hi ha una xarxa d'accessibilitat adient i la senyalització no és efectiva.

Al llarg de l'escrit s'explica detalladament el tipus d'infraestructura que caldria fer-hi per dur a terme una visita complerta per San Nicolás, passant per la història, la cultura, la religió, la natura i els negocis.

Personalment crec que és un pla que té alguna mancança ja que no anomena el pressupost, ni el cost aproximat de les obres, ni l'autor, etc. D'altra banda crec que és molt utòpic, seria fantàstic poder construir totes les infraestructures descrites, però, pel meu entendre, la població no pot assumir el cost de les obres.

Les tres coses que m'han agradat més són:
  • El quadre explicatiu amb les necessitats i els progectes.
  • La manera d'estimar la naturalesa de la zona.
  • La seva posada en valor i la necessitat de crear un servei d'atenció al visitant.

Les tres coses que m'han agradat menys són:

  • No apareix el nom de l'autor.
  • No detalla els col·laboradors.
  • El pressupost de les obres no hi apareix.

Definiria el Pla de San Nicolás de los Arroyos com a infraestructura, religió i naturalesa.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

"No estem d'acord amb l'abolició de l'assignatura 2.0 Nostra recompensa es troba en l'esforç i no en el resultat. Un esforç total és una victòria completa".
http://republicaturistica.blogspot.com/2008/01/lo-ms-atroz-de-las-cosas-malas-de-la.html

la dona ha dit...

Laura,

podries fer el Pla Director del Nucli Antic, de l'Escala.

apa, salut i records al profe,

Marc